Založ si blog

Medzitým na Slovensku

  1. Začnime Ficom, pretože áno, je to naša národná celebrita. Dlho sa politológovia dohadovali, či dôvodom, že Ficove oceánske západné vetry prudko zmenili svoj smer a začali duť z východu je iba jeho tradičné oportunistické politikárčenie, alebo ho k východu viaže nejaké materiálnejšie puto. Kauza tovarov s dvojitým použitím túto otázku konečne rozlúskla. Opozičný Fico nikdy nevynechá príležitosť kopnúť si do vlády. Nikdy. Pokiaľ sa v takejto blamáži, ktorá opäť raz poukázala, akou čiernou dierou Európy je Slovensko, celým svojim bytím postavil na stranu vlády, potom je myslím táto otázka zodpovedaná. Ono totiž na rozdiel od amerického servisu (fotečka s americkým prezidentom, dotácie, plné vrecká za nákup F-16 pod.), ruský servis je už celoživotný. Rusom nejde povedať, že ďakujem, ale už vás nepotrebujem.

  2. Ďalší arcibiskup prelomil mlčanie. Je to skoro ako na stránke Priznania kňažských seminaristov. Keď sa vaše myšlienky celé dni točia okolo zdrogovaných homosexuálnych chlapcov, je ťažké držať to celý čas v sebe. A tak povolil vnútorné napätie. Musíte sa vedieť trochu vžiť do kontextu, keď chcete pochopiť. Taký arcibiskup si asi ťažko môže zájsť do krčmy na pivo, nieto ešte do Teplárne. Ako si asi môže taký arcibiskup vedieť predstaviť, ako to vyzerá v Teplárni? Nuž, vyspovedať sa naozaj pomáha, však prečo by si inak boli ľudia kedysi ochotní platiť za odpustky? Ja len dúfam, že tí zdrogovaní homosexuálni chlapci zostali naozaj iba v jeho myšlienkach. Lebo ak nie, tak potom sa nemožno čudovať, že to v kostoloch vyzerá ako na geriatrii.

  3. Kauza Vietnamec na slovenský spôsob: vyšetrovateľ chce kauzu úprimne vyšetriť, a preto požiadal o súčinnosť vietnamské orgány. To dáva logiku, že vietnamské orgány, ktoré únos zosnovali, zorganizovali aj zaplatili, budú mať o súčinnosť a vyšetrenie eminentný záujem. Iba hlúpi Nemci si to dovolili vyšetriť bez vietnamskej súčinnosti. No a tak sa tradične všetci na Slovensku tak veľmi snažia, a zase nič! To musí byť veľmi frustrujúci zážitok pre prokurátorov, vyšetrovateľov aj samotného generálneho, ktorý to zo samej frustrácie radšej zastavil.

  4. Voľby dopadli dobre, to znamená, že ešte to tu fašisti neovládli. Vláda preto musí zintentívniť svoje úsilie v ignorovaní potrieb občanov a ešte viac riešiť svoje osobné malicherné problémy, aby v ďalších voľbách, tých parlamentných, tentokrát už fašisti vyhrali. Protestným hlasom síce svoje problémy nevyriešime, ale aspoň zničíme aj to, čo ešte fungovalo. A to sa vyplatí. Pritom by stačilo tak málo. Dovoliť voliť zahraničným Slovákom. Keby voľby vždy dopadli tak, ako volili zahraniční Slováci, tak za tých 30 rokov už mohlo byť zo Slovenska nie Estónsko či Írsko, ale to sľubované Švajčiarsko. Je preto pochopiteľné, že zahraničných Slovákov nenávidí každá vláda, ktorá tu od revolúcie vládla.

  5. V Amerike sa dnes konajú voľby do Snemovne reprezentantov a Kongresu a podľa prieskumov to vyzerá na víťazstvo Trumpovcov. Trump vsádza na heslo „Amerika na prvom mieste“, čo asi nemusím vysvetľovať čo znamená, pretože u nás to poznáme pod pojmom „Slováci na prvom mieste“. Objavujú sa tam heslá ako „Nebudeme kŕmiť vyžratých Európanov“ alebo „V koho záujme je NATO?“ a „Prečo by sme mali liať peniaze do ochrany Európanov?“ Dá sa preto predpokladať, že tok peňazí a zbraní na Ukrajinu ale aj do Európy vyschne a my konečne dostaneme to, čo chceme – pokoj od Američanov a obchodnú vojnu nielen smerom z východu, ale aj smerom zo západu. A to sa vyplatí.

Práve píšeme učebnice dejepisu

03.03.2024

Zem je (takmer) guľatá. Avšak keď stojíme na zemi, tak je to (takmer) nemožné spozorovať. Až keď vystúpime do veľkej výšky niekoľkých desiatok kilometrov, sme schopní ľudským okom rozpoznať najmiernejšie zakrivenie Zeme. Na zemi nám totiž chýba potrebný nadhľad, a to nás po státisíce rokov viedlo k mylnému záveru. No a podobne je to so zmenou. Veľké historické [...]

Ukrajina nikdy nebude členom NATO

10.07.2023

Toto sú najčastejšie argumenty, ktoré medzi politikmi zaznievajú, prečo na nadchádzajúcom summite NATO nemôžu dať Ukrajine žiadne garancie, ani sa nijamým formálnym spôsobom zaviazať, že Ukrajina raz bude členom NATO: A) Nemôžme Ukrajinu prijať do NATO, lebo Ukrajina je vo vojne s Ruskom a to by znamenalo, že aj NATO bude musieť vyhlásiť vojnu Rusku. B) Keby sme prijali [...]

Uvedomujete si, o čo sa tu hrá?

16.11.2022

Podľa aktuálne známych informácií dopadla na územie členského štátu NATO raketa ruskej výroby. V hre je teda veľmi veľa, a dúfam, že si to páni politici uvedomujú.

Daniel Lipšic

Lipšic sa mal na generálnej prokuratúre dopustiť protiprávneho konania. Normalizácia pokračuje, reagoval prokurátor

30.04.2024 09:29

Prokurátor tvrdí, že rozhovor absolvoval počas obedňajšej prestávky.

Sopka / Ruang /

V Indonézii opäť vybuchla sopka Ruang, úrady uzavreli letisko v Manade

30.04.2024 09:29

Pri erupcii vychrlila sopka popol do výšky takmer dvoch kilometrov.

Kitzsteinhorn

Pri zrážke počas lyžovačky v rakúskom Kitzsteinhorne zahynul český občan

30.04.2024 08:47

Napriek okamžitej prvej pomoci privolaný lekár záchrannej služby konštatoval smrť českého občana.

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

masvatko63

Blog

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 67315x
Priemerná čítanosť článkov: 2171x

Autor blogu

Kategórie