Založ si blog

Kvalita sa neodpúšťa

V štátnom znaku nám tróni kríž na trojvrší, ale mala by tam byť skôr hyena. Toto zvieratko by najlepšie charakterizovalo genius loci, ktorý sa samozrejme prenáša aj na našich politických reprezentantov. Veď človek je na obraz boží a politik je na obraz občana.


Začnime tým najjednoduchším. Keď ste súkromný podnikateľ, ktorého cieľom je zisk, tak sa správate presne opačne, ako sa správal šéf slovenskej časti MOLu. Keď vám hrozí strata zisku, tak sa očakáva, že budete najviac štekať vtedy, keď vám to ešte len hrozí. Nie že budete po celý čas vyjednávaní tichúčko ako voš pod chrastou, a potom, keď je hotovo a výsledok sa už nedá zmeniť, sa idete pretrhnúť aby ste nezmeškali ani sekundu času: za pomoci sybiózy mediálneho impéria Penty a Andreja Babiša si rozhryziete tých, čo vám najviac vadia.


Toľko k forme. Ale nepodceňujme ľudí. Myslím si, že ani obsah nie je až tak náročný na pochopenie. Podnikanie slovenskej vetvy MOLu je momentálne založené na exporte vražednej suroviny, ktorú najneskôr o 7 mesiacov už nikto v Európe kupovať nebude. Slovnaft má teraz dve možnosti: buď sa prispôsobiť trhu a prejsť na iný typ ropy, alebo sa prispôsobiť trhu, prejsť na iný typ ropy, ale popritom ešte za pomoci mediálnych domov Penty a Babiša poslúžiť politickým záujmom triumvirátu politických skrachovancov.


Na Slovensku sa neoplatí vytŕčať. Ľudia vás za to zlynčujú. Ad hoc spojenectvo skrachovancov Matoviča, Kollára a Remišovej veľmi ťažko znáša, že Heger, Sulík a Korčok ešte stále sú vo svojich funkciách a na rozdiel od týchto skrachovancov oni si pomerne pravidelne dokážu okrem kritiky vyslúžiť aj pochvalu nielen v médiách, ale aj v politických prieskumoch. Trojka, ktorá nedokáže vytvoriť žiadnu hodnotu, iba rozdávať a ničiť to čo vytvorili iní, proti trojke, ktorá sa snaží (s väčšími či menšími úspechmi) tvoriť hodnoty.


No a trojka ktorá tvorí hodnoty sa cíti na Slovensku medzi hyenami ťažko nedocenená, a tak nakoniec začne tráviť viac času v zahraničí, ako na Slovensku, pretože tam kvalitu predsalen ocenia viac. No a to je samozrejme voda na mlyn slovenským hyenám, ktoré potom môžu zlostne štekať, že títo ľudia sa promenádujú viac v zahraničí, ako na Slovensku. Kruh sa opäť raz uzarvel. Všetko čo nejako čo len o 1% presahuje zaprdený slovenský priemer, zlostne ho zo Slovenska vyženieme a ešte si za to tlieskame. No a tak už to na Slovensku po celé desaťročia chodí.

Práve píšeme učebnice dejepisu

03.03.2024

Zem je (takmer) guľatá. Avšak keď stojíme na zemi, tak je to (takmer) nemožné spozorovať. Až keď vystúpime do veľkej výšky niekoľkých desiatok kilometrov, sme schopní ľudským okom rozpoznať najmiernejšie zakrivenie Zeme. Na zemi nám totiž chýba potrebný nadhľad, a to nás po státisíce rokov viedlo k mylnému záveru. No a podobne je to so zmenou. Veľké historické [...]

Ukrajina nikdy nebude členom NATO

10.07.2023

Toto sú najčastejšie argumenty, ktoré medzi politikmi zaznievajú, prečo na nadchádzajúcom summite NATO nemôžu dať Ukrajine žiadne garancie, ani sa nijamým formálnym spôsobom zaviazať, že Ukrajina raz bude členom NATO: A) Nemôžme Ukrajinu prijať do NATO, lebo Ukrajina je vo vojne s Ruskom a to by znamenalo, že aj NATO bude musieť vyhlásiť vojnu Rusku. B) Keby sme prijali [...]

Uvedomujete si, o čo sa tu hrá?

16.11.2022

Podľa aktuálne známych informácií dopadla na územie členského štátu NATO raketa ruskej výroby. V hre je teda veľmi veľa, a dúfam, že si to páni politici uvedomujú.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

masvatko63

Blog

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 67225x
Priemerná čítanosť článkov: 2169x

Autor blogu

Kategórie