Založ si blog

Tak ako s tým plynom

Tí, ktorí chcú zastaviť vojnu, žiadajú zastavenie exportu aj importu z a do Ruska, a tí, ktorým ide len o seba a svoje pohodlie, nechcú obetovať nič z toho? Tak jednoduché to nebude. Tí, čo žiadajú zastavenie plynu, nechcú zastaviť vojnu. Chcú sa len robiť lepšími. Dôkaz? Na svete je 8 miliárd ľudí. Napriek tomu sa v celom svete nenašiel jediný človek, ktorý by zanalyzoval, či majú Rusi pri zavretí Európy možnosť exportovať inde. Jediný človek. Nikto. Ešte nikoho nikde nikdy to nezaujímalo. Schválne, skúste mi nájsť jediný článok na celom svete, ktorý by toto rozoberal.


Lenže žiadať zastavenie plynu bez toho, aby sme vedeli, či je to vôbec účinné, môže iba niekto, komu na vojne vlastne ani tak nezáleží. Predsa keby mu naozaj išlo o zastavenie vojny, tak by navrhoval účinné opatrenia. Ako napríklad ja.


Z mojej desiatky opatrení, ktoré som navrhol v predchádzajúcich blogoch, sa politici neujali ani jedného. Neprekvapuje to, pretože tieto opatrenia boli naozaj účinné. Keď hovoríte lož, bude vás polovica nenávidieť a polovica milovať. Keď hovoríte výhradne pravdu, nenájde sa jeden jediný človek, ktorý by vás mal rád. A tak je to aj s činmi. Skutočne účinné činy v politike nikdy neprejdú.


A preto ešte nikoho „nepapadlo“ dať Putinovi ultimátum. Jednoducho sa stretnúť, dohodnúť sa a oznámiť Putinovi, že ak nezastaví vojnu povedzme do 31.3., tak sankcie zostanú s Putinom už navždy. Zastavenie vojny po tomto dátume už neprinesie obnovenie vzťahov so svetom.


Ono ich to samozrejme napadlo, ale vedia, že toto opatrenie by bolo tak mimoriadne účinné, že by to naozaj mohlo zastaviť vojnu na Ukrajine. A preto to určite neurobia.

Práve píšeme učebnice dejepisu

03.03.2024

Zem je (takmer) guľatá. Avšak keď stojíme na zemi, tak je to (takmer) nemožné spozorovať. Až keď vystúpime do veľkej výšky niekoľkých desiatok kilometrov, sme schopní ľudským okom rozpoznať najmiernejšie zakrivenie Zeme. Na zemi nám totiž chýba potrebný nadhľad, a to nás po státisíce rokov viedlo k mylnému záveru. No a podobne je to so zmenou. Veľké historické [...]

Ukrajina nikdy nebude členom NATO

10.07.2023

Toto sú najčastejšie argumenty, ktoré medzi politikmi zaznievajú, prečo na nadchádzajúcom summite NATO nemôžu dať Ukrajine žiadne garancie, ani sa nijamým formálnym spôsobom zaviazať, že Ukrajina raz bude členom NATO: A) Nemôžme Ukrajinu prijať do NATO, lebo Ukrajina je vo vojne s Ruskom a to by znamenalo, že aj NATO bude musieť vyhlásiť vojnu Rusku. B) Keby sme prijali [...]

Uvedomujete si, o čo sa tu hrá?

16.11.2022

Podľa aktuálne známych informácií dopadla na územie členského štátu NATO raketa ruskej výroby. V hre je teda veľmi veľa, a dúfam, že si to páni politici uvedomujú.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.

Rusko Ukrajina Putin výcvikové stredisko návšteva uarus

Dvaja ruskí vojaci sa priznali ku chladnokrvnej trojnásobnej vražde. Zabili starostku aj ich kolegu

26.04.2024 10:10

Páchatelia v snahe zamaskovať zločin telo poliali horľavinou a potom do domu vhodili granát, ktorého výbuch spôsobil požiar.

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26, aktualizované: 09:41

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

masvatko63

Blog

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 67239x
Priemerná čítanosť článkov: 2169x

Autor blogu

Kategórie