Založ si blog

Úmrtí je príliš málo

Uzávierka na návrhy pre Nobelovu cenu mieru už dávno vypršala, ale prečo by sme sa mali riadiť pravidlami? Keď sme sa raz rozhodli, že Zelenskému nanútime Nobelovu cenu, tak mu ju skrátka nanútime stoj čo stoj! Aj keby mal byť mŕtvy! Dokonca ani on, s odvahou na rozdávanie, si netrúfne poslať nás s tou cenou kade ľahšie. Len nás mrzí, že neumrelo viac Ukrajincov. To by sa udeľovala akosi ľahšie.


Poďme sa teda postarať, aby ich umrelo viac. Bulharská a grécka vláda inteligentne už preventívne vyhlásili, že žiadnu protivzdušnú obranu Ukrajine neposkytnú. Veď čo keby im Američania nebodaj poskytli náhradu, a ešte kvalitnejšiu? To by sa potom odmietalo ťažšie a hlavne trápnejšie pred svojim ľudom. Treba to kategoricky odmietnuť už teraz a nedať šancu Američanom ani vyjednať náhradu.


Slovensko sa zo slušnosti aspoň tvári, že je ochotné Ukrajine poskytnúť protivzdušnú obranu, čo sa cení. Pekné gesto. Asi tak pekné, ako návšteva českého premiéra v Kyjeve. V mimoriadne nabitom európskom rebríčku gest a rečí sa Slovensko posunulo opäť vyššie. Samozrejme, tú obranu v skutočnosti neposkytne. V Európskej únii platí mimoriadne prísny zákaz poskytovať Ukrajincom protivzdušnú podporu v akejkoľvek forme a porušenie tohto zákazu sa tvrdo trestá.


Je totiž treba dôsledne zabiť všetkých civilistov, aby si nemal kto pamätať, že Európa 70 rokov po páde nacizmu stále prísne na strane nacizmu. Bohužiaľ, Putin je tak neschopný, že hrozí, že Európa svoj boj prehrá. Stačí sa pozrieť na hrozivo stúpajúcu frekvenciu vyhrážok jadrovými zbraňami. Už to nie je len zásah NATO, už ich použije aj ofenzívne na Ukrajinu ak sa nevzdá, dokonca ich už zhodí aj na štáty, ktoré zaviedli na sankcie.


Putinove myšlienky sa dostali do známeho uzavretého kruhu v ktorom sa dokola ako je deň dlhý točí už len jediná myšlienka: pomsta! Pomsta! Pomsta! Krv! Jadrové zbrane! Jadrové zbrane! Pomsta! Jadrové zbrane! Pomsta!


A takto stále dokolečka. Nie je na nič iné schopný myslieť, iba na svoje jadrové zbrane. Je to jeho magické zaklínadlo, jeho jediný partner, jediná myšlienka, jediný zmysel. A tak, keď už čoskoro jediným dôvodom na zhodenie atómovej bomby v Európe bude, že sa nejaký európsky politik krivo pozrel na Putina, budeme mať ešte pár minút na to, aby sme si mohli zafrflať pravdu: že sme premeškali všetky príležitosti Putina zastaviť, keď bol ešte čas. Tak sme sa toho báli, až sa nám to nakoniec splnilo. Tak dopadnú národy, ktoré sa nechcú učiť z histórie.

Práve píšeme učebnice dejepisu

03.03.2024

Zem je (takmer) guľatá. Avšak keď stojíme na zemi, tak je to (takmer) nemožné spozorovať. Až keď vystúpime do veľkej výšky niekoľkých desiatok kilometrov, sme schopní ľudským okom rozpoznať najmiernejšie zakrivenie Zeme. Na zemi nám totiž chýba potrebný nadhľad, a to nás po státisíce rokov viedlo k mylnému záveru. No a podobne je to so zmenou. Veľké historické [...]

Ukrajina nikdy nebude členom NATO

10.07.2023

Toto sú najčastejšie argumenty, ktoré medzi politikmi zaznievajú, prečo na nadchádzajúcom summite NATO nemôžu dať Ukrajine žiadne garancie, ani sa nijamým formálnym spôsobom zaviazať, že Ukrajina raz bude členom NATO: A) Nemôžme Ukrajinu prijať do NATO, lebo Ukrajina je vo vojne s Ruskom a to by znamenalo, že aj NATO bude musieť vyhlásiť vojnu Rusku. B) Keby sme prijali [...]

Uvedomujete si, o čo sa tu hrá?

16.11.2022

Podľa aktuálne známych informácií dopadla na územie členského štátu NATO raketa ruskej výroby. V hre je teda veľmi veľa, a dúfam, že si to páni politici uvedomujú.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.

masvatko63

Blog

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 67240x
Priemerná čítanosť článkov: 2169x

Autor blogu

Kategórie