Založ si blog

Všetko najlepšie

Po spackanej akcii na Putinovho Goebbelsa parádny úspech. Zničiť takú masívnu železobetónovú konštrukciu, a ako bonus presne v okamžiku keď okolo prechádzal vlak napakovaný výbušnými zmesami, to chcelu poriadnu dávku plánovania. Murphy tentokrát nezaúradoval, alebo iba čiastočne. Mám teda vlastný návrh, ktorý by som rád pridal do pléna.


Som teraz videl fotku zas nejakej krásnej lodičky oligarchu ako si pokojne kotví v Hong Kongu. No nebolo by jej krajšie v niektorom z európskych prístavov? Navrhujem vytvoriť malý efektívny tím, ktorý týmto oligarchom tieto loďky nachvíľu preberie a následne zakotví práve v európskych prístavoch. Alebo prístavoch ktoréhokoľvek štátu, kde sa dodržiavajú sankcie. Keď už sa chcú oligarchovia pokojne premávať po svetových vodách akoby sa nechumelilo, tak nech si aspoň zaplatia poriadne vyzbrojenú ochranku.


Otázka do pléna znie, na kom sa teraz pomstí Putin, keď na ukrajinských civilistoch sa mstí každý deň? Podľa logiky by sa mal mstiť Európanom. Konkrétne Nemcom. Prečo práve Nemcom? No lebo tam zavetril najväčšiu slabosť a váhavosť. Možno bude stačiť už iba jeden krásne fotogenický teroristický útok a nemeckí politici povedia ukrajincom „No no no, už žiadne akcie.“ Ale necítil by som sa priveľmi bezpečne ani ako inšpektor MAAE v Záporožsku. Je otázne, či Putin bude mať toľko slušnosti, že pred zásahom na elektráreň ich požiada aby miesto opustili?

Práve píšeme učebnice dejepisu

03.03.2024

Zem je (takmer) guľatá. Avšak keď stojíme na zemi, tak je to (takmer) nemožné spozorovať. Až keď vystúpime do veľkej výšky niekoľkých desiatok kilometrov, sme schopní ľudským okom rozpoznať najmiernejšie zakrivenie Zeme. Na zemi nám totiž chýba potrebný nadhľad, a to nás po státisíce rokov viedlo k mylnému záveru. No a podobne je to so zmenou. Veľké historické [...]

Ukrajina nikdy nebude členom NATO

10.07.2023

Toto sú najčastejšie argumenty, ktoré medzi politikmi zaznievajú, prečo na nadchádzajúcom summite NATO nemôžu dať Ukrajine žiadne garancie, ani sa nijamým formálnym spôsobom zaviazať, že Ukrajina raz bude členom NATO: A) Nemôžme Ukrajinu prijať do NATO, lebo Ukrajina je vo vojne s Ruskom a to by znamenalo, že aj NATO bude musieť vyhlásiť vojnu Rusku. B) Keby sme prijali [...]

Uvedomujete si, o čo sa tu hrá?

16.11.2022

Podľa aktuálne známych informácií dopadla na územie členského štátu NATO raketa ruskej výroby. V hre je teda veľmi veľa, a dúfam, že si to páni politici uvedomujú.

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

masvatko63

Blog

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 67231x
Priemerná čítanosť článkov: 2169x

Autor blogu

Kategórie