Založ si blog

Pravda o našich vládach

Bombardovanie civilistov. Strieľanie do humanitárnych konvojov. Stredoveké obliehanie a vyhladovanie. Únosy a mučenia starostov. Súkromné armády hrdlorezov. Fosfor. Termobarické zbrane. Kazetové bomby. V blízkej budúcnosti asi aj chemické zbrane. Existuje ešte nejaké donedávna nemysliteľné peklo, ktoré ten Mordor na Ukrajinu ešte nezoslal?


Medzitým vo Versailles politici pokľudne diskutujú, či do nového zoznamu sankcií pridať desiatich alebo dvadsiatich oligarchov. Vážení, vidím, že z teplúčka čalúnených klimatizovaných limuzín vám ešte stále nedochádza, že ľudia nie sú slepí. Ale varujem vás. Myslíte si, že sa stále hrá iba o tú krajinu, ktorá vás tak do nahoty odhaľuje a ktorú by ste už konečne chceli vidieť pokorenú. Už dávno celkom odtrhnutí od reality, prestávate vidieť, čo sa deje. A deje sa toho dosť. Mohol by som vás vystrašiť, že teraz už sa hrá o vaše fleky, ale klamal by som. Už to nie sú vaše fleky. Pretože to čo vy v priamom prenose predvádzate, je hazard s budúcnosťou celého Západu. Vám ešte stále nedochádza, že vy tu rúcate samé základy hodnôt, na ktorých stojí západná civilizácia?


Máte už len niekoľko dní na to, aby ste zachránili súčasné svetové usporiadanie. Existuje len jedna možnosť, ako to urobiť: naozaj konať. Opakujem: konať. Nie hrať divadlo. Nie robiť z ľudí imbecilov. Konať. Opäť vás varujem: pokiaľ toto podceníte, pokiaľ budete ľudí naďalej podceňovať, bude to mať následky na ktoré ste sa v teplúčku svojich limuzín ani neodvážili pomyslieť.



1. Plyn a ropa. Politici EÚ sa nás doteraz snažili oklamať rečami, že otázka má len dve možnosti: hneď vypnúť všetko alebo nevypnúť nič. Dôsledne nám však tajili, že existuje celá škála eventualít medzi tým. Napríklad hneď vypnúť toľko, koľko sa dá. Každé percento je dôležité percento. Rovnako absentuje (opäť zámerne) masívna a celoplošná kampaň k obyvateľstvu zameraná na šetrenie energií a tiež poučenie, ako a kde sa dá kvalitne a s minimom námahy veľa ušetriť. Ako som spomínal, absencia takejto kampane je tiež zámer.



2. NATO. Opäť, podobne ako v predchádzajúcom prípade, sa nás všetci vysokí činitelia snažia presvedčiť, že otázka stojí len medzi svetovou vojnou a totálnou nečinnosťou. Buď sa NATO zapojí priamo, alebo neurobí vôbec nič. Opak je pritom pravdou. Zas existuje celé široké spektrum medzi tým. Úplne bez problémov by sa dala na hranice s Bieloruskom nahnať celá európska divízia NATO a obkľúčiť tak Bielorusko rovnako dôsledne, ako to urobil Putin s Ukrajinou. Rovnako dôsledne sa dá tiež vyhlasovať, že sa jedná iba o cvičenia. Alebo prevenciu. Ale to stačí! Úplne to stačí na to, aby Lukašenka ani vo sne nenapadlo, že presunie svoju armádu na Ukrajinu a celé územie Bieloruska nechá nechránené. Zároveň to výrazne posilní vyjednávaciu a manévrovaciu pozíciu NATO. Rovnakým spôsobom sa dá nasadiť aj pacifická flotila a pod. To, že to NATO nerobí, je samozrejme zámer. Cieľom je čo najrýchlejší pád Ukrajiny.



3. Súkromná armáda hrdlorezov. Už dávno mali byť Kadyrovci, Wagnerovci a iné podobné teroristické skupiny vyhlásené za teroristické skupiny a následne s nimi aj príslušným spôsobom naložené. Vlády to občanom zatajili, ale tieto teroristické skupiny neoperujú zďaleka len na Ukrajine. Putin ich hojne využíva aj v Afrike, na Blízkom Východe a prakticky kdekoľvek vo svete, kde ich zrovna potrebuje. Keby s nimi napríklad Američania naložili rovnako, ako naložili s teroristami z ISISU, kadejaký potenciálny hrdlorez by si dvakrát rozmyslel, či chce umrieť za Putina. Skrátka a jednoducho, keby Západ nechcel, aby Putin disponoval súkromnými armádami, tak by nimi Putin nedisponoval.



4. Ruská sféra vplyvu. Siaha krížom cez celú zemeguľu od Južnej Ameriky cez Afriku, Blízky Východ až po najvýchodnejší kút Ázie. Čo by Západu bránilo, aby sa špeciálne zameral na labilných Putinových spojencov a presvedčil ich pádnymi argumentami ($$$), že bez Putina sa budú mať lepšie? Inými slovami, ak chce Putin celý svoj kapitál – nielen ten finančný, ale aj politický, nechať padnúť za Ukrajinu, treba to ihneď využiť a zobrať mu zvyšok sveta. Ale my poslušne čakáme na toho neschopného diktátora a dávame mu stále ďalšie a ďalšie týždne aby už konečne ten neschopný chudák ten ukrajinský trapas nejako udolal.



5. Znárodnenie. Tak sa nám vyhrážajú, že sa vrátime do roku 1918. No tak sa teda vráťme. Ruského kapitálu a majetku na znárodnenie je v Európe poriadne veľa. Mohli by sme začať zásobníkmi plynu v Nemecku, ktoré Nemci tak strategicky ponechali v ruskom vlastníctve. Pokračovať by sme mohli Londýnom, Monakom, Karlovymi Varmi atď. Ruskí oligarchovia sa predsa s nepredstaviteľnými majetkami nakradnutými od ruských občanov s takou radosťou producírujú v Európe. Čokoľvek európske Rus znárodní, toho ruského v Európe je desaťnásobok! Ale opäť, to je v rozpore so záujmom západnej Európy – spojenca Ruska.



6. Súkromný sektor. Na rozdiel od vládnucej elity západnej Európy, súkromné firmy v tom sú zainteresované „iba“ formou svojich ziskov. Je pochopiteľné, že sa teraz bije verejný tlak s obchodnými záujmami firiem, a každá teraz zvažuje, čo sa jej oplatí viac, a čo menej. Našťastie pre Rusko, spojenci v USA a v západnej Európe nám doteraz veľmi úspešne tajili, že keby sme chceli, mohli sme vojnu stopnúť prakticky zo dňa na deň. Stačí „len“ vypnúť operačné systémy stoviek miliónov kusov počítačov a mobilov nachádzajúcich sa na území RF. Podobne sa dá vypnúť aj mnoho kľúčových systémov ruskej armády. Keby vlády chceli, tak by samozrejme dokázali súkromné firmy k tomuto kroku patrične „namotivovať“ a následne aj odškodniť. Keby chceli. No dobre, myslím si že stačí. Dalo by sa to takto pokračovať ešte poriadne dlho, ale už nemám chuť.

Práve píšeme učebnice dejepisu

03.03.2024

Zem je (takmer) guľatá. Avšak keď stojíme na zemi, tak je to (takmer) nemožné spozorovať. Až keď vystúpime do veľkej výšky niekoľkých desiatok kilometrov, sme schopní ľudským okom rozpoznať najmiernejšie zakrivenie Zeme. Na zemi nám totiž chýba potrebný nadhľad, a to nás po státisíce rokov viedlo k mylnému záveru. No a podobne je to so zmenou. Veľké historické [...]

Ukrajina nikdy nebude členom NATO

10.07.2023

Toto sú najčastejšie argumenty, ktoré medzi politikmi zaznievajú, prečo na nadchádzajúcom summite NATO nemôžu dať Ukrajine žiadne garancie, ani sa nijamým formálnym spôsobom zaviazať, že Ukrajina raz bude členom NATO: A) Nemôžme Ukrajinu prijať do NATO, lebo Ukrajina je vo vojne s Ruskom a to by znamenalo, že aj NATO bude musieť vyhlásiť vojnu Rusku. B) Keby sme prijali [...]

Uvedomujete si, o čo sa tu hrá?

16.11.2022

Podľa aktuálne známych informácií dopadla na územie členského štátu NATO raketa ruskej výroby. V hre je teda veľmi veľa, a dúfam, že si to páni politici uvedomujú.

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

masvatko63

Blog

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 66867x
Priemerná čítanosť článkov: 2157x

Autor blogu

Kategórie