Založ si blog

Prečo to Putin urobil?

Lebo mohol.


Už roky len krútim hlavou nad módnou vlnou progresivizmu, ktorá sa kedysi dovalila do Európy a dnes sa v nej s radosťou kúpu prevažne mladí, ale nielen tí. Yankee go home: vlna amerického hejtu. My progresívni sme totiž tí lepší, tí nadradení, my chceme mier a dokonalosť, zatiaľ čo vy zaútočíte na každú krajinu, ktorá si dovolila vyrásť nad náleziskom ropy.


Ja rozumiem, že je príjemný pocit moralizovať, stavať sa do pozície toho lepšieho. Mozog pri tom vyplavuje endorfíny, alebo niečo podobné. Čomu ale nerozumiem je fakt, že túto morálnu nadradenosť nemáme ničím podloženú. Tak si skúsme predstaviť, že sa progresívcom nebodaj želanie splní a v amerike vyhrá zástanca appeasementu, napríklad taký Trump. Yankees odídu domov, NATO zanikne a nám zostane…


Jedna funkčná stíhačka tesne pred rozpadom. Budeme sa brániť čím, gumipuškami? Alebo nás vari ochránia Nemci? Tí Nemci, ktorí dnes veľmi neochotne hrajú ochotu zaviesť smiešne symbolické sankcie? Alebo nás zachráni Macronov telefonát do Moskvy, kde bude tak ako dnes „dôrazne žiadať“ Putina, aby stiahol svoje vojská? Odkedy vzduch „dôrazne“ prúdiaci z úst dokáže zastaviť granát? O tejto novej fyzike som ešte nepočul. Poučte ma.


Invázia ruských vojsk do strednej Európy bude trvať dva mesiace a šesť hodín. Dva mesiace kým zhromaždia vojská pred naše hranice, šesť hodín kým zničia naše vojsko. No a potom samozrejme príde do módy nový odtieň morálnej nadradenosti. Nová módna vlna – protiruská. Ale viete čo, ja vám na vaše módne výstrelky kašlem. Nepotrebujem sa cítiť lepší ako tí druhí. Nepotrebujem ani kikiríkať, akého bohapustého zločinu sa Putin dopustil. Ja potrebujem slobodu. Civilizáciu. Právny štát. Demokraciu. Blahobyt. Spravodlivosť. Rovnosť. Tieto sú pre mňa naozaj dôležité. Vaše moralizovanie mi ten tank nezastaví. Na fyzike nás učili, že jednu silu zastaví iba rovnako veľká sila s opačným znamienkom.


Vážení, je čas rozhodnúť sa, čo vlastne chceme. Ak chceme patriť do ruskej sféry vplyvu, tak to urobme priamo. Neobetovávajme životy nevinných slovenských chlapcov. Prosím. Povedzme si rovno, že Rus je silnejší, a teda ideme patriť k nemu. Ak si ale vážime všetko to, čo som vymenoval vyššie, tak sa prestaňme konečne tváriť, že armáda je len smiešne múzeálne zoskupenie tancujúcich a pochodujúcich panáčikov v smiešnych úboroch, ktoré si zaslúži maximálne 1% nášho HDP. Začnime konečne tvoriť silu, ktorá sa vyrovná sile z východu.


Kým Rusi do toho dávajú 8%, Európa si stále veselo žije v paralelnej virtuálnej realite, ktorá spľasne hneď ako sa stretne so zákonmi fyziky. Schválne zdôrazňujem, že Európa, lebo toto je vyslovene naša regionálna diagnóza. Američania ani Rusi touto fantazmagóriou netrpia. Oni dobre vedia, že všetok život na Zemi sformovala evolúcia, zákon džungle, a že slová sú ešte stále presvedčivejšie, keď za nimi stoja nekonečné masy zbraní. A Kórejci, Japonci, Taiwanci zas nie sú tak hlúpi, aby hejtovali tých, ktorí ich chránia.


To iba Európania sa správajú ako vspurní tínedžeri, ktorí odmietajú myslieť na svoju budúcnosť, a ešte aj hryzú do roky, ktorá ich živí a chráni. A svet sa im zatiaľ v tichosti smeje.

Práve píšeme učebnice dejepisu

03.03.2024

Zem je (takmer) guľatá. Avšak keď stojíme na zemi, tak je to (takmer) nemožné spozorovať. Až keď vystúpime do veľkej výšky niekoľkých desiatok kilometrov, sme schopní ľudským okom rozpoznať najmiernejšie zakrivenie Zeme. Na zemi nám totiž chýba potrebný nadhľad, a to nás po státisíce rokov viedlo k mylnému záveru. No a podobne je to so zmenou. Veľké historické [...]

Ukrajina nikdy nebude členom NATO

10.07.2023

Toto sú najčastejšie argumenty, ktoré medzi politikmi zaznievajú, prečo na nadchádzajúcom summite NATO nemôžu dať Ukrajine žiadne garancie, ani sa nijamým formálnym spôsobom zaviazať, že Ukrajina raz bude členom NATO: A) Nemôžme Ukrajinu prijať do NATO, lebo Ukrajina je vo vojne s Ruskom a to by znamenalo, že aj NATO bude musieť vyhlásiť vojnu Rusku. B) Keby sme prijali [...]

Uvedomujete si, o čo sa tu hrá?

16.11.2022

Podľa aktuálne známych informácií dopadla na územie členského štátu NATO raketa ruskej výroby. V hre je teda veľmi veľa, a dúfam, že si to páni politici uvedomujú.

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Škola / Školstvo / Žiak /

Školákom sa začali veľkonočné prázdniny, do lavíc sa vrátia o týždeň

28.03.2024 07:30

Veľkonočné prázdniny sú pre školákov posledným dlhším voľnom pred koncom školského roka.

masvatko63

Blog

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 66851x
Priemerná čítanosť článkov: 2156x

Autor blogu

Kategórie