O kresťanov si muchotrávku neutierajte

27. októbra 2022, masvatko63, Nezaradené

Po teroristickom čine sa nám tu vyrojil roj tzv. „liberálov“, ktorí by konanie teroristu veľmi radi pričinili kresťanom. Tak ja vám niečo odkážem tiež, milí tzv. „liberáli“.


Vy nielenže neviete, čo je to kresťanstvo, ale vy neviete ani čo je to liberalizmus. Vy nie ste liberáli. Vy ste len zakomplexovaní chudáci, hlboko túžiaci po kúsku uznania, ktorého sa vám nedostáva, po výnimočnosti, ktorou neoplývate, a tak sa hráte na tých morálnejších, inteligentnejších, lepších a mýlite si túto povrchnú a prehliadnuteľnú hru s liberalizmom.


Keby ste sa aspoň učili od skutočných liberálov (začať sa dá v prezidentskom paláci), ale vy sa hocako môžete oháňať študovanými poučkami a spamäti recitovať definície podľa jedného týpka alebo druhého týpka, liberalizmus v princípe znamená jedno: „Ži a nechaj žiť.“ Žiadnou učenou poučkou, ani papierom z univerzity slamu, ktorá vám trčí zo sandálov, nezakryjete. To sa dá iba činmi. Prestaňte hádzať vinu na kresťanov a radšej sa zamyslite, prečo vás polovica slovenskej populácie nenávidí.


Iste, aj kresťanstvo nejako vznikalo, v počiatkoch to bola menšinová a ťažko prenaslodovaná sekta, ktorej prejav viery na verejnosti sa obvykle končil bolestivou smrťou. Je teda pochopiteľné, že prvotným odkazom starožitnej Biblie je heslo „Budeš vo mňa veriť“ a až potom tie ostatné veci, ako konanie dobra, pomoc slabším, morálka, ľudskosť, poctivá práca a skromnosť. Lenže aj liberalizmus nejako začínal. A tiež to neboli zrovna holubice mieru. História ako veda je tu však na to, aby sme sa z nej učili, nie preto, aby sme sa ňou vraždili. Dnešné posolstvo kresťanstva je už jednoznačné, tak ako dnešné posolstvo liberalizmu, a tiež sa dá zjednodušene vyjadriť jednou vetou: „Nebuď k…t. A ak ešte aj nebodaj pomáhaš slabším, tak to už ani som nedúfal.“


Z tohto hľadiska je teda pani prezidentka tak liberálkou, ako aj kresťankou. Škoda len, že na Slovensku výrazne prevládajú „liberáli“ a „kresťania“ nad liberálmi a kresťanmi. A najviac prevládajú naozajstní fašisti, ktorí sa prezliekajú za kresťanov. A čím viac sú tieto kázania vzdialenejšie prirodzeným ľudským inštinktom pravdy, spravodlivosti a lásky, tým hlučnejšie a častejšie tie tlačovky sú. Viete, keď hovorím pravdu, tak nepotrebujem ani škriekať ako besný dromedár, ani aby za mnou stála armáda truľov pokývkajúca hlavou po každom pľuvanci do mikrofónu. Na pravdu stačí jeden pokojný človek.


Lenže zas aby sme si rozumeli, tie tlačovky nie sú cielené na to, aby snáď voličov oblbli. Nikto nie je tak blbý, aby tým zvratkom skutočne veril. Tie tlačovky a videjká majú za účel 1. nasmerovať hnev a frustráciu politicky žiadaným smerom a 2. dať voličom návod, ako svoju voľbu obhájiť pred druhými a tiež pred zrkadlom. Priemerný volič predsa nemá intelektuálne kapacity Blahu. Potrebujete Blahu, aby tým ľuďom naservíroval materiál, ktorým sa potom môžu hájiť, utvrdzovať, ospravedlňovať, papúškovať. Potrebujete spôsob, ako ľuďom uľahčiť znášanie viny. Pretože vina je univerzálny pocit, ktorý každý človek cíti vždy, keď sa vzprieči univerzálnym princípom ľudskosti, ktoré som tu už spomínal a ktoré má každý človek nezmazateľne zakódované v DNA. Niektorí ľudia sa týmto princípom v dôsledku vlastnej slabosti sprenevierajú prakticky celý život, a tak potom žijú v realite tak prekrútenej, že keď sa na to pozrie niekto zvonku, niekto kto sa v tom netopí celý život, tak tomu jednoducho neverí, lebo si nedokáže predstaviť, že by taká absurdita bola naozaj možná. Lenže ako som písal už v predminulom blogu, čas je mocný čarodej.


No a tak si na Slovensku žijeme. „Liberáli“ si kompenzujú svoj nedostatok intelektu na kresťanoch a „kresťania“ zas na liberáloch, homosexuáloch, tehotných ženách, menšinách, židoch, Američanoch, a vlastne asi na všetkom, čo si dovolilo dýchať. Pritom všetko to má jedného spoločného menovateľa: vzdelanie. Veda a vzdelanie sú dôvodom, prečo európska civilizácia ovládla stredoveký svet. Veda a vzdelanie sú dôvodom, prečo rakovinové nádory neliečime mŕtvymi mačkami a neúrodnosť pôdy neliečime modlitbami. A veda a vzdelanie sú dôvodom, prečo už nepotrebujeme lúpiť a vraždiť susedné národy.


Lenže priemerný Slovák nie je dostatočne vzdelaný na to, aby pochopil význam vzdelania. Priemerný Slovák nemá potrebné vzdelanie, aby porozumel súvislosti, že keď bude v Bratislave jedna zo 100 najlepších svetových univerzít, tak traktorista v Medzilaborciach s nedokončenou ZŠ bude mať o 200 Eur vyšší plat. Priemerný Slovák nemá potrebné vzdelanie, aby si uvedomil, že angličtina sa nestala svetovým jazykom kvôli kolonializmu, ale kvôli internetu, čiže zas len kvôli vede a vzdelaniu. No a priemerný Slovák nemá potrebné vzdelanie, aby pochopil, že najvzdelanejšie krajiny sú zároveň tie najbohatšie a že tá súvislosť sa v matematike nazýva priamou úmerou, a že je to zákon, rovnako ako Archimedov zákon alebo zákon zachovania energie, tak existuje aj zákon vzdelania: miera vzdelania = miera prosperity, stability, bohatstva a mieru.


A tak sa bude radšej priemerný Slovák frustrovať, ako nás (vzdelanejší) západniar vykorisťuje a zo samej frustrácie bude za predsedu parlamentu, predsedu vlády a ministra školstva voliť sedlákov s opajcovanou diplomovkou (na Západe NE-MY-SLI-TEĽ-NÉ!) a za všetko potom viniť tajné konšpiračné entity s tisícimi menami. No ako sa toto všetko nazýva? Jednoducho. Nedostatok vzdelania. Takže nie, milí „liberáli“, za teroristický útok nemôžu ultrakonzervatívci. Keď chcete nájsť skutočnú príčinu tohto nešťastia, a ďaľších omnoho väčších nešťastí, ktoré budú nasledovať po nasledujúcich voľbách, tak sa potrebujete zastaviť na chodbách slovenských škôl, ale v konečnom dôsledku až v hlavách slovenského národa.